Wendy van Gaal - Teunissen | Zorgr

Wendy van Gaal - Teunissen

Coach
Psycholoog

In mijn praktijk bied ik therapie aan mensen met problemen als vermoeidheid, lusteloosheid, prikkelbaarheid , stress, onzekerheid,angst, rouw, verdriet en boosheid. Verder heb ik ervaring in het begeleiden van mensen die professioneel of informeel voor anderen zorgen, en in het begeleiden van mensen met autisme.
Een verwijzing is niet nodig en omdat ik geregistreerd psychosociaal therapeut ben worden consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullend pakket.

In het verleden heb ik aan de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk gestudeerd. Verder heb ik aan de Academie Integrale Menswetenschappen -SPSO een opleiding gevolgd tot psychosociaal therapeut, waarbij ik me heb gespecialiseerd in ervaringsgerichte begeleiding.
Sinds mijn kennismaking met Acceptance and Commitment Therapy (ACT) zet ik deze methodiek daarbij in.
Wat ACT bijzonder maakt, is dat het inzichten uit de oosterse psychologie verbindt met die uit de westerse gedragstherapie.

ACT wordt ingezet als een therapie voor allerlei psychische- en psychiatrische klachten, maar kan ook gebruikt worden als training en helpt ook mensen zonder specifieke klachten om:
- gedachten en gevoelens beter te kunnen accepteren
-meer aandacht te hebben voor wat zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness)
-meer zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt, wat je nog wilt bereiken in dit leven en hoe je daar stappen in kunt maken.

Naast het werk binnen mijn praktijk heb ik als vrijwilliger en als coach van vrijwilligers bij 113Online gewerkt; een hulplijn voor mensen met suïcidale gedachten.
Verder werk ik sinds een aantal jaren als vrijwilliger in Bijna Thuis Huis De Oase, waar mensen in een liefdevolle omgeving hun laatste levensfase doorbrengen.

Ik ben getrouwd en trotse moeder van drie zonen, waarvan twee studerend en één nog op de middelbare school.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
ACT

Wat is ACT?
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) leert je te richten op de dingen waar je een directe invloed op hebt, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. Hierbij staat acceptatie van emoties en gedachten centraal. Kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.

lees meersluit
Counseling

Wat is counseling?
Counseling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde emotionele basis, die tijdelijk het spoor bijster zijn. Meestal is er sprake van een duidelijke klacht; een belemmering of blokkade die tijdens coaching aan het licht komt. Counseling helpt je om dit aan te pakken of te verwerken.

Bij counseling ligt er meer nadruk op het emotionele vlak dan bij coaching. Een counselor gaat eigenlijk door waar een coach ophoudt. 

lees meersluit
E-coaching

Wat is e-coaching?
E-coaching is een ander woord voor online coachen, ook wel coachen op afstand genoemd. E-coaching kan worden toegepast binnen alle vormen van coaching. De voordelen zijn onder andere dat je zelf het moment bepaalt waarop je gebruik maakt van de online coach, het delen van gedachten en gevoelens via een online hulpmiddel laagdrempelig is en je de antwoorden van de coach op een later moment nog eens rustig kunt doorlezen. Een nadeel van e-coaching is dat je vaak non-verbale communicatie mist om jezelf goed tot uitdrukking te brengen. 

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
Traumaverwerking

Wat is traumaverwerking?
Wanneer traumaverwerking bij een heftige traumatische ervaring langer duurt dan een tot twee jaar en bij een kleine traumatische ervaring langer duurt dan ongeveer tien weken is er vaak sprake van een emotionele blokkade. Het komt zelden voor dat deze blokkade vanzelf uit je systeem verdwijnt. Therapie en coaching zijn dan nodig. Wanneer traumatische ervaringen op late leeftijd optreden geeft dit vaak een verdieping van de al eerder bestaande emotionele blokkades. Meestal waren deze emotionele blokkades al eerder in je systeem aanwezig. Veel emotionele blokkades vinden plaats in je jeugd door je opvoeding of door jeugdtraumatische ervaringen.

lees meersluit
Verlies- en
rouwverwerking

Wat is hulp bij verlies- en rouwverwerking?
De wijze waarop iemand het verlies van een dierbare verwerkt is heel persoonlijk en tevens afhankelijk van de omstandigheden rond het overlijden. Acceptatie kan moeilijker zijn wanneer afscheid nemen niet mogelijk was. Door middel van behandeling gericht op verlies- en rouwverwerking word je geholpen om de stappen van rouw te doorlopen op de voor jou best passende wijze. Hierbij wordt gekeken naar alle emoties die erbij komen kijken en naar jouw persoonlijke situatie.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Nabestaanden kunnen naast psychische klachten (verdriet, angst, hulpeloosheid, wanhoop, boosheid, teleurstelling, schuldgevoelens) ook lichamelijke klachten ervaren (vermoeidheid, hoofd-, nek- en rugpijn, hartkloppingen, hyperventilatie). Goede begeleiding in het rouwproces kan hierbij helpen en klachten verminderen of voorkomen.

lees meersluit

Profiel

Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
4 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Contant op locatie
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Behandeling in avond en/of weekend
Online begeleiding mogelijk
Gratis intakebehandeling
Gratis parkeren
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Angsten
Lichamelijke spanningsklachten
Piekeren
Stress
Wen's Praktijk voor ervaringsgerichte begeleiding
Vossehol 87
5344LB
Oss
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-21:30
dinsdag: 9:00-21:30
woensdag: 9:00-21:30
donderdag: 9:00-21:30
vrijdag: 9:00-17:00
zaterdag: 9:00-16:00

Tarieven

therapeutisch consult
Tarief: 
€60.00
per 60 minuten
ACT training
Tarief: 
€225.00