Janine van Kampen | Zorgr

Janine van Kampen

Leefstijl coach
Mental coach

Mijn praktijk is gericht op het verbeteren van de balans middels stressmanagement, psychosociale begeleiding, coaching, counseling en gespecialiseerd in biofeedbacktherapie en ontspanningstraining.
De kosten voor psychosociale begeleiding en behandeling worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed bij een aanvullende zorgverzekering (afhankelijk van de polis). Neem gerust contact op voor meer informatie.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Adem- en
Ontspanningstherapie

Wat is adem- en ontspanningstherapie?
Met deze therapie leer je op een natuurlijke en ontspannen manier adem te halen. Aan de hand van verschillende oefeningen word je bewust van je ademhaling en leer je hoe je beter kunt ontspannen.

lees meersluit
Biofeedbacktherapie

Wat is biofeedback?

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden, zoals spierspanning, huidgeleiding, ademhaling, hartslag en handtemperatuur. Deze lichaamssignalen worden gemeten met meerkanaals apparatuur. Tijdens de meting zijn deze signalen zichtbaar op een computerscherm, zodat zowel de therapeut als de cliënt een continu beeld krijgen van wat er in het lichaam gebeurt. Het effect van een beangstigende gedachte, geconcentreerd nadenken, de manier van ademen, de zithouding, etc. is direct zichtbaar. Het uiteindelijk doel is dat de cliënt zijn eigen lichaamssignalen leert herkennen en bewust controleren.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?

Biofeedback wordt vaak ingezet bij angsten, ADD, ADHD, spanningshoofdpijn, migraine en hoge bloeddruk.

lees meersluit
Counseling

Wat is counseling?
Counseling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde emotionele basis, die tijdelijk het spoor bijster zijn. Meestal is er sprake van een duidelijke klacht; een belemmering of blokkade die tijdens coaching aan het licht komt. Counseling helpt je om dit aan te pakken of te verwerken.

Bij counseling ligt er meer nadruk op het emotionele vlak dan bij coaching. Een counselor gaat eigenlijk door waar een coach ophoudt. 

lees meersluit

Hartcoherentietraining

Wat is hartcoherentietraining?

Via een vinger- of oorsensor, die is verbonden met de computer, wordt de hartslag geregistreerd en het hartritmepatroon zichtbaar gemaakt. Het hart klopt niet helemaal regelmatig: er zitten verschillen in de afstanden tussen de hartslagen. Een gezond hart klopt heel gevarieerd en is goed in staat zich aan te passen aan verschillende omstandigheden. Het verschil in hartfrequentie noemen we de hartritmevariatie (HRV) en zegt iets over de mate van gezondheid. Een coherent hartritme verlaagt je bloeddruk, versterkt je immuunsysteem, vermindert stress, doet je energie toenemen en verhoogt je productiviteit. Deze hartcoherentie kun je trainen door bewust anders te gaan ademhalen, denken en voelen. 

 

lees meersluit
Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?
Leefstijlcoaching helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl. Het kan voorkomen dat aanpassingen in je leefstijl gewenst of misschien zelfs noodzakelijk zijn. In dat geval kan leefstijlcoaching een oplossing bieden. Leefstijlcoaching richt zich in de hoofdzaak op voeding en beweging, maar ook op bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness richt zich op open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Hierbij ga je middels meditatie of gerichte training aan de slag om met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust te worden van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Mindfulness kan helpen bij klachten als stress, slaapproblemen, depressie, angst, (chronische) pijn of psychische gevolgen ten gevolge van ziekte of tegenslag.

lees meersluit
Psychosociale
begeleiding

Wat is psychosociale begeleiding?

Bij vrijwel alles wat wij mensen doen spelen psychosociale factoren een rol. Psychosociale begeleiding betreft het begeleiden van mensen met klachten die niet voortkomen uit een psychische stoornis, maar een gevolg zijn van levensproblemen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?

Psychosociale begeleiding wordt vaak ingezet bij onder andere onzekerheid, stress, slapeloosheid, depressie, burn-out, eenzaamheid en zingevingsproblemen.

 

lees meersluit
RET (Rationeel -
emotieve therapie)

Wat is RET?
Rationeel-emotieve therapie is een vorm van psychotherapie waarbij wordt uitgegaan van een sterk verband tussen je gedachten en emoties. Het voornaamste uitgangspunt van RET is dat irrationele overtuigingen kunnen leiden tot negatieve emoties en ongewenst gedrag. In rationeel-emotieve therapie leert de cliënt zich bewust te worden van irrationele ideeën om deze vervolgens te vervangen door meer gezonde, rationele overtuigingen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
RET wordt ingezet bij onder andere verslavingen, stress, subassertiviteit, depressiviteit, fobie, sociale angst en burn-out. Daarnaast wordt rationeel-emotieve therapie ingezet door relatietherapeuten. 

lees meersluit
Stressmanagement

Wat is stressmanagement?

Stressmanagement is een verzamelnaam voor een scala aan handelingen en behandelingsmethoden die ervoor zorgen dat negatief opgebouwde spanning zich kan ontladen, zowel mentaal als fysiek. Ook richt de behandeling zich op het managen of leren omgaan met en het hanteren van stress in stressvolle situaties.

lees meersluit
Vitaliteitscoaching

Wat is vitaliteitscoaching?
Vitaliteitscoaching richt zich op het verhogen van de algehele vitaliteit. De coach onderzoekt de verschillende facetten die met vitaliteit te maken hebben, zoals stress, voeding, beweging en verslavingen.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Jongeren
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
7 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Online begeleiding mogelijk
Gratis intakebehandeling
Rolstoeltoegankelijk

Specialisme(s)

Hoofdpijn
Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten (SOLK)
Stress
Burn-out
BioTrain, Praktijk voor stressmanagement
Paradijslaan 30-38
5611KN
Eindhoven
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 9:00-18:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 9:00-17:00
zaterdag: Gesloten

Tarieven

Psychosociale begeleiding en behandeling
Tarief: 
€72.60
per 60 minuten
Biofeedbackbehandeling
Tarief: 
€80.00
per 60 minuten
Begeleiding of Biofeedbackbehandeling
Tarief: 
€40.00
per 30 minuten
Ik accepteer de algemene voorwaarden: 
Ik kies voor het Zorgr jaarabonnement t.w.v. €180: 
Ik accepteer de kosten: