Ben Widdershoven | Zorgr

Ben Widdershoven

Oedeemfysiotherapeut
Sportfysiotherapeut

Behandelingen

evidence basednon-evidence based

Blessurepreventie-advies

Wat is blessurepreventie-advies? 
Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak de voorlopers van een blessure. Blessurepreventie-advies richt zich op het voorkomen van blessures en op herstel na inspanning. Dit geldt niet alleen voor sporters maar voor iedereen die zich intensief inspant.

lees meersluit
Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een verzamelnaam voor therapieën die zich richt op alle onderdelen van je lichaam die betrokken zijn bij beweging. Denk bijvoorbeeld aan je gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Bij fysiotherapie wordt met behulp van tal van methoden en technieken getracht de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren, zodat normale houding en beweging weer mogelijk is.

lees meersluit
Kinesiotaping

Wat is Kinesiotaping? 
Kinesiotaping is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Deze manier van tapen ondersteund je spieren zonder beperking van beweging. Kinesiotaping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape, kan er een zekere invloed op worden uitgeoefend. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten waarvoor Kinesiotaping wordt ingezet, is onder meer de behandeling van blessures en het verminderen van vochtophopingen.

lees meersluit
Medische
trainingstherapie

Wat is medische trainingstherapie?
Deze behandeling is een combinatie van training en therapie, waarbij met behulp van specifieke oefeningen en eventueel oefenapparatuur wordt gewerkt aan het houdings- en bewegingsapparaat. Medische trainingstherapie is geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren, de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten en om de beweeglijkheid te onderhouden. Het accent hierbij ligt op de functionele training, dit wil zeggen dat er wordt geoefend in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Medische trainingstherapie is geschikt voor de behandeling van onder andere nek- en rugklachten, RSI en revalidatie na hernia-, knie- of heupoperatie.

lees meersluit
Oedeemtherapie

Wat is oedeemtherapie? 
Oedeemtherapie is een verzamelnaam voor therapieën die zich specifiek richt op mensen die last hebben van een (lymf)oedeem; een vochtophoping in je lichaam die ontstaat doordat het lymfestelsel overtollig weefselvocht onvoldoende afvoert. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Om het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen zijn verschillende behandelmethodes geschikt. Deze worden samengevat onder de noemer oedeemtherapie en wordt zowel door fysiotherapeuten als door huidtherapeuten uitgevoerd. 

lees meersluit
Revalidatietherapie

Wat is revalidatietherapie?
Revalidatietherapie richt zich op herstel na een operatie, blessure of klacht. Het kan hierbij gaan om kortdurend of blijvend letsel. Het lichaam moet opnieuw voorbereid worden om de dagelijkse activiteiten weer aan te kunnen. Door revalidatietherapie worden ook de risico's die gepaard gaan met deze alledaagse handelingen verminderd.

lees meersluit
Sportmassage

Wat is sportmassage?
Sportmassage wordt vooral toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, als direct gevolg van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als warming-up, bijvoorbeeld als voorbereiding op een wedstrijd. De afvalstoffen die pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt. Door de massage zullen de haarvaatjes in de huid en spieren zich verder gaan openen, waardoor er een duidelijk toename van de doorbloeding optreedt. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Ouderen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
19 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Pinnen op locatie
Contant op locatie
Creditcard op locatie
Betaling achteraf
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling op locatie (ambulant)
Onderdeel van gezondheidscentrum
Gratis parkeren
Rolstoeltoegankelijk
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Heupklachten
Houdingsklachten
Knieklachten
Lage rugklachten
Fysio Widdershoven
Overhovenerstraat 8
6131BZ
Sittard
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-19:00
dinsdag: 9:00-19:00
woensdag: 12:00-20:00
donderdag: 9:00-19:00
vrijdag: 9:00-19:00
zaterdag: Gesloten

Tarieven

Fysio in Praktijk
Tarief: 
€31.00
per 30 minuten