Jos Arts | Zorgr

Jos Arts

Loopbaancoach

Ik ben een zeer ervaren en deskundige Levens-en Loopbaancoach die met hart en ziel zijn werk doet. Mijn missie is het om mensen dichtbij hun eigen kern en kracht te brengen zodat zij van daaruit duurzame keuzes in hun leven en loopbaan kunnen maken. Zie verder: www.josarts.nu

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Counseling

Wat is counseling?
Counseling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde emotionele basis, die tijdelijk het spoor bijster zijn. Meestal is er sprake van een duidelijke klacht; een belemmering of blokkade die tijdens coaching aan het licht komt. Counseling helpt je om dit aan te pakken of te verwerken.

Bij counseling ligt er meer nadruk op het emotionele vlak dan bij coaching. Een counselor gaat eigenlijk door waar een coach ophoudt. 

lees meersluit
Loopbaancoaching

Wat is loopbaancoaching?
Loopbaancoaching is gericht op het professioneel ondersteunen bij de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan. Deze vorm van coaching wordt ingezet bij vraagstukken op het gebied van werk, school en carrière. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Mental coaching

Wat is mentalcoaching?
Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die is ontstaan vanuit de sportwereld, maar tegenwoordig breed wordt ingezet. Bij mental coaching ligt de nadruk op het beïnvloeden van gedachteprocessen. Door beter inzicht in het mentale systeem van de mens, leer je onder andere beter om te gaan met emoties.

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
NLP (Neuro
Linguïstisch Programmeren)

Wat is NLP?
NLP kan gezien worden als een verzameling technieken om een probleemsituatie te onderzoeken en aan te pakken. Hierbij richt NLP zich voornamelijk op concrete emotionele en communicatieve problemen. Aangezien NLP niet gebaseerd is op een specifieke theorie over het ontstaan van psychische klachten, is NLP van oorsprong geen psychotherapie. Toch wordt NLP vaak ingezet als therapeutische methode. Behalve als therapie, wordt NLP onder andere ook in het onderwijs en het bedrijfsleven toegepast, als onderdeel van trainingen en cursussen.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
NLP wordt over het algemeen ingezet bij duidelijke, welomlijnde klachten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan relatieproblemen, trauma’s, angst, twijfel, conflicten en allerlei communicatieproblemen. Behalve als therapeutische methode wordt NLP onder andere ook toegepast door medici en in het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast kan NLP worden gebruikt als zelfhulpmethode.

lees meersluit
Verlies- en
rouwverwerking

Wat is hulp bij verlies- en rouwverwerking?
De wijze waarop iemand het verlies van een dierbare verwerkt is heel persoonlijk en tevens afhankelijk van de omstandigheden rond het overlijden. Acceptatie kan moeilijker zijn wanneer afscheid nemen niet mogelijk was. Door middel van behandeling gericht op verlies- en rouwverwerking word je geholpen om de stappen van rouw te doorlopen op de voor jou best passende wijze. Hierbij wordt gekeken naar alle emoties die erbij komen kijken en naar jouw persoonlijke situatie.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Nabestaanden kunnen naast psychische klachten (verdriet, angst, hulpeloosheid, wanhoop, boosheid, teleurstelling, schuldgevoelens) ook lichamelijke klachten ervaren (vermoeidheid, hoofd-, nek- en rugpijn, hartkloppingen, hyperventilatie). Goede begeleiding in het rouwproces kan hierbij helpen en klachten verminderen of voorkomen.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
29 jaar

Praktijk

Faciliteiten: 
Gratis parkeren

Specialisme(s)

Assertiviteitsproblemen
Stress (werkgerelateerd)
Vermoeidheid (werkgerelateerd)
Jos Arts Coach en Inspirator
Noord-Brabantlaan 265
5652LD
Eindhoven
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 9:00-18:00
dinsdag: 9:00-18:00
woensdag: 9:00-18:00
donderdag: 9:00-18:00
vrijdag: 9:00-18:00
zaterdag: Gesloten