Jordi Koning | Zorgr

Jordi Koning

Manueel therapeut

Sinds 2011 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben fysiotherapeut geworden vanwege de diversiteit aan klachten waarmee patiënten bij je komen. Eén van de leukste aspecten van dit werk vind ik het overbrengen van kennis en het trainen van de vaardigheden van de cliënt om klachten weg te nemen. Met de juiste oefeningen klachten verminderen en het lichaam van de patiënt versterken, is volgens mij de beste manier om het behandelingstraject te doorlopen. Ik zie het als mijn taak om informatie over te brengen op een manier die aansluit bij de belevingswereld van mijn patiënten, om ze zo verder te helpen.

Op dit moment houd ik mij veel bezig met dry needling en daar wil ik mij heel graag de aankomende jaren verder in specialiseren. Daarnaast ben ik IN 2016 begonnen met de Master manuele therapie aan het SOMT. Deze opleiding verwacht ik in 2019 af te ronden.

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Dry needling

Wat is dry needling?
Dry needling is een behandeling waarbij een spierknoop (ook wel ‘triggerpoint’ genoemd) met behulp van een acupunctuurnaald wordt aangeprikt, waardoor de spier snel en langdurig ontspannen wordt. De methode is relatief nieuw en wordt sinds enkele jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten die met dry needling verholpen kunnen worden zijn bijvoorbeeld stijve spieren en gewrichten, RSI-klachten en aanhoudende spierpijn.

lees meersluit
Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een verzamelnaam voor therapieën die zich richt op alle onderdelen van je lichaam die betrokken zijn bij beweging. Denk bijvoorbeeld aan je gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Bij fysiotherapie wordt met behulp van tal van methoden en technieken getracht de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren, zodat normale houding en beweging weer mogelijk is.

lees meersluit
Kinesiotaping

Wat is Kinesiotaping? 
Kinesiotaping is een behandelmethode waarbij elastische tape wordt gebruikt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Deze manier van tapen ondersteund je spieren zonder beperking van beweging. Kinesiotaping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape, kan er een zekere invloed op worden uitgeoefend. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Klachten waarvoor Kinesiotaping wordt ingezet, is onder meer de behandeling van blessures en het verminderen van vochtophopingen.

lees meersluit
Manuele therapie

Wat is manuele therapie? 
Manuele therapie is een verzamelnaam voor therapieën die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding te verbeteren. Het natuurlijke evenwicht van het lichaam kan door bijvoorbeeld overbelasting of een ongeluk verstoord raken, waardoor er allerlei pijnklachten kunnen ontstaan. Het lichaam beweegt dan niet meer optimaal. Met manuele therapie worden de bewegingen van gewrichten verbeterd, waardoor de pijnklachten zullen worden weggenomen. 

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Voorbeelden van klachten die met manuele therapie behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld nekpijn, schouderpijn, rugpijn en duizeligheid.

lees meersluit
Medische
trainingstherapie

Wat is medische trainingstherapie?
Deze behandeling is een combinatie van training en therapie, waarbij met behulp van specifieke oefeningen en eventueel oefenapparatuur wordt gewerkt aan het houdings- en bewegingsapparaat. Medische trainingstherapie is geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren, de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten en om de beweeglijkheid te onderhouden. Het accent hierbij ligt op de functionele training, dit wil zeggen dat er wordt geoefend in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam.

Welke klachten worden hier zoal mee behandeld?
Medische trainingstherapie is geschikt voor de behandeling van onder andere nek- en rugklachten, RSI en revalidatie na hernia-, knie- of heupoperatie.

lees meersluit
Revalidatietherapie

Wat is revalidatietherapie?
Revalidatietherapie richt zich op herstel na een operatie, blessure of klacht. Het kan hierbij gaan om kortdurend of blijvend letsel. Het lichaam moet opnieuw voorbereid worden om de dagelijkse activiteiten weer aan te kunnen. Door revalidatietherapie worden ook de risico's die gepaard gaan met deze alledaagse handelingen verminderd.

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Volwassenen
Ouderen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
8 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Contant op locatie
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Gratis parkeren

Specialisme(s)

Gewrichtsklachten
Houdingsklachten
Knieklachten
Lage rugklachten
Fysiofits
L.J. Costerstraat 23
8141GN
Heino
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: 12:00-21:00
dinsdag: 11:00-21:00
woensdag: Gesloten
donderdag: 8:00-12:00
vrijdag: Gesloten
zaterdag: Gesloten

Tarieven

Fysiotherapie
Tarief: 
€30.00
per 25 minuten
Manuele therapie
Tarief: 
€40.00
per 25 minuten
Echografie
Tarief: 
€30.00
per 25 minuten