Naomi Hoekstra | Zorgr

Naomi Hoekstra

Sportdiëtist

Al zolang als Naomi zich kan herinneren is gezonde voeding ‘key’ in haar bestaan. Ze is van jongs af aan met sport en voeding bezig. Haar passie voor voeding leidt tot de keuze voor de studie Voeding en Diëtetiek. Eenmaal afgestudeerd specialiseert Naomi zich verder in sport, de behandeling van eetstoornissen en maag-darmklachten. Ook andere cliënten, zoals mensen met overgewicht, diabetes, hypertensie en hypercholesterolemie heeft ze als afgestudeerd diëtist veel te bieden.

Kracht
Haar kracht zit in het oprecht luisteren naar het verhaal van de cliënt: “Het is essentieel om te achterhalen wat er aan de hand is. Wat is het verhaal achter een bepaald leefpatroon? Het is belangrijk dat mensen gehoord worden, dat er ruimte en aandacht is voor het verhaal. Daardoor ontstaat er vertrouwen en meer motivatie. De combinatie van een gemotiveerde cliënt en persoonlijk advies geeft het beste resultaat. Mijn motto? Alles mag en alles kan. Het gaat erom hoe je ’t invult.”

Ze is een enthousiaste diëtist die werkt vanuit de overtuiging dat iedereen kan genieten van een gezonde leefstijl. Met een groot gevoel voor empathie biedt zij begeleiding bij het behalen van gestelde doelen, rekening houdend met de persoonlijke situatie.

Specialisaties:
- Gewichtsproblemen; overgewicht/ ondergewicht
- Eetstoornissen/ verstoord eetgedrag
- Sportdiëtetiek
- Darmklachten
- FODMaP beperkt dieet
- Vegetarische voeding
- Veganistische voeding
- Diabetes
- Hoge bloeddruk (hypertensie)
- Hoog cholesterol (hypercholesterolemie)

Locaties:
- Utrecht Zuid West
- Huizen ('t Gooi)

Behandelingen

evidence basednon-evidence based
Dieetadvies

Wat is dieetadvies?
Dieetadvies wordt gegeven aan mensen met een voeding-gerelateerde ziekte of klacht. Een dieet heeft als doel om de gezondheid te verbeteren, klachten te verminderen of een ziekte te stabiliseren. Het kan daarnaast ook een preventieve functie hebben. Meestal is een verwijsbrief van de huisarts nodig om de kosten vergoed te krijgen. Dieetadvies mag alleen door een diëtist worden gegeven.

lees meersluit
Leefstijlcoaching

Wat is leefstijlcoaching?
Leefstijlcoaching helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl. Het kan voorkomen dat aanpassingen in je leefstijl gewenst of misschien zelfs noodzakelijk zijn. In dat geval kan leefstijlcoaching een oplossing bieden. Leefstijlcoaching richt zich in de hoofdzaak op voeding en beweging, maar ook op bijvoorbeeld roken en alcoholgebruik. 

Bij coaching staat de vergroting van zelfbewustzijn en zelfsturing centraal. Over het algemeen adviseert de coach niet, wel kan hij of zij suggesties doen.

lees meersluit
Voedingsadvies

Wat is voedingsadvies? 
Voedingsadvies richt zich op vragen omtrent gezonde voeding in het algemeen en in specifieke situaties zoals bijvoorbeeld bij zwangerschap of sporten. 

lees meersluit

Profiel

Leeftijdsgroep: 
Kinderen
Volwassenen
Hoe lang ben je al actief als zorgverlener?: 
5 jaar
Bij welke beroepsvereniging ben je aangesloten?: 
Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)

Praktijk

Betaalmethoden: 
Via zorgverzekeraar
Faciliteiten: 
Beschikbaar voor spoedafspraken
Behandeling in avond en/of weekend
Behandeling op locatie (ambulant)
Gratis parkeren
Rolstoeltoegankelijk
Afbeeldingen: 

Specialisme(s)

Darmklachten
Overgewicht
Verstoord eetpatroon
Eetstoornis
DieetPlaneet Utrecht Zuid West & Huizen
Kanaalweg 16G (gebouw A4, ruimtenummer 55) / Huizermaatweg 25
3526KL
Utrecht / Huizen
Openingstijden: 
zondag: Gesloten
maandag: Gesloten
dinsdag: 14:00-20:30
woensdag: 12:30-20:30
donderdag: 8:30-17:30
vrijdag: 8:30-17:00
zaterdag: Gesloten